Vores killinger

I menuen under “Vores killinger” kan du se kommende parrings-planer og de nye og tidligere kuld.

Vi ønsker at i kommer på besøg inden i reservere en killing fra os, og gerne flere gange. På den måde holder vi fast i en god dialog, ventetiden føles ikke nær så lang og i får lov til at se den hverdag vores katte lever i og omgivelserne killingerne vokser op i.
Vi får som opdrættere omvendt lov at lære jer lidt at kende, og vi derved sikre os et godt match til netop jeres familie.
Vi vil også opfordre jer til at sætte jer godt ind i racens behov og herved sikre jer at netop en ragdoll passer ind i jeres familie.


Ragdollklubben har udarbejdet nogle gode råd ved køb af killing

Gode råd inden køb af killing

Der sælges rigtig mange “ægte” killinger uden stamtavle og de sælges billigt i forhold til hvad en killing med stamtavle koster. Men for mange ender det med at blive en rigtig dyr erfaring. Der kan findes stribevis af historier om hvordan flere har fortrudt ikke bare at betale den smule ekstra for at få stamtavlen med på killingen, og herved også give sig selv en sikkerhed. Det er altså ikke stamtavlen der koster, når man køber killing.
Når du vælger at købe en racekat med stamtavle, så får du en killing, som er opdrættet med henblik på sundhed og socialisering. Hvor mor- og far-kat er testet sygdomsfri for de mest alm. sygdomme og kattene indgår som medlemmer af familien og er i hænderne hverdag.
Vi anbefaler altid at man inden køb, tager sig tiden til at besøge forskellige opdrættere, mærke om kemien er tilstede mellem jer og opdrætter, om du føler dig informeret omkring morkat, farkat og killingen du er interesseret i. det giver dig også mulighed for at vurdere temperamentet på mor-katten og mærke efter inden man reservere sin kommende killing, så det ikke bliver en hurtig uovervejet beslutning.
Når tiden så er kommet til at du skal hente din killing hjem, får du en killing med hjem der er vaccineret min. 2 gange og bl. a. har fået ormekur mm. den er også blevet tilset af en dyrlæge af flere omgange i løbet af de 12-14 uger den allerede har levet.
Skulle der mod forventning opstå sygdom ved katten, efter den er rejst hjemmefra, hvad enten det er diarre eller lignende så er der altså en garanti for dig som køber, om at vi (køber og sælger) altid vil være i dialog om den rigtige løsning.
Nogle gange sker det at killingerne forlader hjemmet, med sygdomme som ikke er opdaget ved de første dyrlægebesøg, og som måske først kommer til syne når katten vokser. Det er uheldigt og beklageligt, men her er det vigtigt at der er en åben dialog køber og opdrætter imellem.

Da Ragdoll-klubben af og til kontaktes af uheldige killingekøbere, der har oplevet problemer med f.eks. syge killinger uden stamtavle eller haft kedelige oplevelser i forbindelse med kommunikationen med opdrætter, er der nedskrevet 10 gode råd som man kan tage stilling til om det er det rigtige hjem, for dig at købe killing fra.

  1. Ser alle katte og killinger sunde og raske ud? (En rask kat har ikke løbeøjne, snotnæse, stritpels, maven er ikke vommet/unormalt tyk, katten lugter ikke af afføring)
  2. Er der mange katte/killinger i samme område?
  3. Bor killingen i opdrætters hjem under hygiejniske forhold, og hvor den har mulighed for at blive socialiseret?
  4. Er killingerne tillidsfulde over for mennesker?
  5. Er opdrætter informerende og åben?
  6. Er der god kemi mellem dig og opdrætter?
  7. Følger der stamtavle, kontrakt og sundhedsbog fra dyrlæge med din killing?
  8. Er killingen vaccineret, før den flytter hjemmefra (vi anbefaler, at alle kælekatte er neutraliserede og vaccinerede 2 gange, før de flytter til nyt hjem)
  9. Lyt til fornuften i dig selv og køb aldrig af medlidenhed, da du derved understøtter de tvivlsomme opdræt
  10. Er du i tvivl, så vent med at købe/reservere og kontakt Ragdollklubben Danmark for råd og vejledning
da_DKDansk